G-BPD5JLFDJJ
top of page
רחפן לבן

אודותינו

CESIES הינה חברה ליעוץ וליווי בתחום הרגולציה הבינלאומית ובמדינת ישראל לניהול התדרים ומערכות תקשורת אלחוטיות.

 

אנו מלווים חברות משלב תכנון הפרויקט, ההכוונה ועד לפיתוח או יבוא ציוד אלחוטי , אשר יוכל לפעול ולקבל את האישורים המתאימים במדינת ישראל.

 

הקבוצה מורכבת ממהנדסים מומחים בעלי נסיון רב, בתחומי מערכות תקשורת, מערכות ניווט לוויני, מערכות לוחמה אלקטרונית, ניתוחי תאימות אלקטרומגנטית ועוד.

 

יש בידינו ניסיון וידע רב בתחום הצבאי והאזרחי, ניסיון ביעוץ לחברות ותעשיות, יכולות ניתוח ותכנון אל מול אתגרים והזדמנויות החוצים טכנולוגיות, סטנדרטים, רגולציה וצרכים מסחריים.

כמו גם ניסיון בהכנה, השתתפות  וייצוג המדינה בכנסי רגולציה ובוועדות תקינה בינלאומיות.

אנו מתחייבים ומחוייבים למצויינות, מתוך מטרה למצוא לכל עסק את הפתרון האישי והמענה המתאים ביותר עבורו. 

נשמח לסייע לך בהתאם לצרכים ולמטרות שלך.

קצת על תקנות, רגולציה וניהול ספקטרום התדרים

השימוש במערכות תקשורת אלחוטיות ובמשאב הספקטרום האלקטרומגנטי מתעצם בשנים האחרונות ומוביל את קדמת הטכנולוגיה. השימוש בספקטרום האלקטרומגנטי, כמשאב יקר וסופי - דורש תכנון,ניהול ונצילות מיטבית. 


בעולם הטכנולוגי בו אנו חיים כיום, כמעט כל מערכת פועלת על תדרים אלחוטיים- מהסלולר האישי דרך השלט שפותח את החנייה ועד לתחום הIOT  בו כל המכשירים נשלטים ומעבירים מידע בצורה אלחוטית.


כל תקשורת אלחוטית הפועלת בין מכשירים עובדת על תדר אלחוטי כזה או אחר. איך זה עובד? המידע משודר בין משדר למקלט, כשבמקלט האות מפוענח וכך למעשה יש אפשרות להעביר מידע ומסרים בטווחים ארוכים ליישומים אזרחיים וצבאיים.

תדרים אלחוטיים

תחום התדרים האלקטרומגנטי

הרגולציה הבינלאומית ואיך זה מוסדר בעולם ובכל מדינה

שלב הרגולציה מתחיל מהרובד הבינלאומי. ארגון ה-ITU, ארגון התקשורת הבינלאומי של האו"ם, אשר מועיד את השימוש בתדרים לפי מרחבים של מדינות (הועדה הינה, הגדרת תחום תדר מסוים עבור שימוש ייעודי. כגון – תחום תדרי סלולרי, טלוויזיה, רדיו וכדומה). 


מדינות העולם מחולקות לשלושה אזורים עיקריים השונים בשימוש הספקטרום בתחומם.

קרי: בכל אזור קיימת "הועדה" של תחום תדרים לשימושים מסוימים, כאשר יש הבדל בין האזורים.

לדוגמא: תחום תדרי הסלולאר או ה WIFI בארצות הברית שונה מתחום תדרי הסלולאר באירופה ומדינת ישראל.

מכאן שיתכן מצב שאדם פרטי או יבואן ירכוש מכשיר אלחוטי (נתב, רחפן, טלפון ועוד) מארצות הברית, אשר מאושר לפעול שם לפי התקינה המקומית אך מכשיר זה אינו מאושר לעבודה במדינת ישראל (לכן יש את תקנות אישור ההתאמה בהן חייב לעמוד על מנת לייבא מכשיר לארץ ולהשתמש בו).


בתוך מדינת ישראל, מי שאמון על הנושא הוא משרד התקשורת, המהווה סמכות לאשר כל מערכת אלחוטית והם למעשה מנהלים ומתכננים את מרחב התדרים במדינת ישראל.

מדינות העולם

ITU Regions map

תדרים לשימוש חופשי (ללא רישיון) ושימוש בתדרים הדורש רישיון

במדינת ישראל (כמו במדינות אחרות בעולם), השימוש בספקטרום התדרים מתחלק לשני תחומים עיקריים:

תחומי תדר אשר השימוש בהם אינו נדרש לרישיון הפעלה ייעודי או תשלום אגרה (אך נדרשים לאישור משרד התקשורת עבור יבוא), כגון  מכשירים הפועלים בתחומי תדר  WIFI, מכשיר סלולאר ועוד.

 

השימוש בציוד ובמכשירים הפועלים בתחומי תדר  אשר אינם נדרשים לרשיון מיועדים בעיקר עבור שימוש Industrial, Scientific and Medical (ISM) וניתנים לשימוש על ידי כל אדם פרטי ו/או יבואן ובתנאי שעומד בתקנות אישור התאמה.

תחומי תדר אשר השימוש בהם נדרש ומחויב ברישיון הפעלה ייעודי - מכשירים אלו פועלים בתחומי תדר אשר נדרשים  לרישיון סחר לעיסוק במכשירים אלחוטיים, כמו גם לאישור סוג (אישור עבור המכשיר הייעודי אותו מתכוון לייבא/לפתח ולהפעיל בתחומי המדינה). השימוש בתחומי התדר עם המכשיר המאושר ידרש בתשלומי אגרה בגין השימוש בתדרים אשר יוקצו לשימוש החברה, זאת בהתאם לתקנות הטלגרף האלחוטי – רשיונות ואגרות.

להלן דוגמא לתחומי תדר עבור שימוש ISM :

תחומי תדר עבור שימוש ISM
bottom of page